Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Продукти, які допоможуть під час розладу шлунку

Продукти, які допоможуть під час розладу шлункуПід час діареї людина стає дуже вразливою, особливо це стосується питань, пов’язаних із харчуванням. Їжа в цей період повинна якомога швидше відновити водно-соляний баланс та нормалізувати роботу кишківника. Щоб позбутися розладу травлення у найбільш стислі строки, слід їсти такі продукти:
  1. Рис. Під час розладу шлунку найбільш корисно вживати простий варений рис: він стабілізує роботу шлунково-кишкового тракту та нейтралізує дію газів та кислот. Саме рис сприяє припиненню діареї.
  2. Бульйон на курячому м’ясі. Курячий бульйон чудово перетравлюється та сприяє виведенню токсинів з організму. Крім того, курятина прекрасно живить ослаблений діареєю організм, і людина відчуває себе більш бадьорю, у неї з’являються сили.
  3. Варені та тушковані овочі. Відварні овочі сприяють покращенню перистальтики кишківника, що, у свою чергу, призводить до припинення діареї.
  4. Галетне печиво, сухарі, бублики. Ця їжа легко засвоюється організмом, вона швидко всмоктує кислоти у шлунку, заспокоює його. До того ж, часто людям не хочеться їсти під час шлункових розладів, а галетне печиво – це те, що завжди можна змусити себе вкинути до рота.
  5. Вівсянка. Вівсяна каша має здатність швидко відновлювати та налагоджувати роботу травної системи людини. Проте слід розуміти, що під час діареї можна їсти лише кашу без цукру, зварену на воді, а не на молоці.
  6. Трав’яний чай. При діареї корисно пити чай з м’яти, яка знімає спазми у шлунку, чи з ромашки, що має антибактеріальні властивості. Чашка теплого чаю з цих трав допоможе організму подолати діарею.
  7. Кефір чи натуральний йогурт. Ці кисломолочні продукти містять пробіотики, які відновлюють мікрофлору кишківника та дозволяють налагодити нормальне травлення. Головне, щоб кефір чи йогурт були без цукру та інших добавок.
А взагалі, у перші години чи навіть добу після настання розладу шлунку краще менше їсти, а більше пити. Із рідиною виводяться всі токсини з організму, і він швидше відновлюється. Їсти людина зазвичай хоче лише на наступний день, і тоді повертатися до нормального харчування слід обережно, поступово. 

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED