Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Продукти, які підвищують активність діяльності мозку

Продукти, які підвищують активність діяльності мозкуСучасний ритм життя вимагає від нас постійної активності, не лише фізичної, але й розумової. Для того, щоб мозок мав змогу нормально працювати, його треба підживлювати. Допоможе у цьому правильне харчування.

Продукти, які допомагають мозку залишатися активним

Отже, щоб ефективно та систематично використовувати потенціал свого мозку, слід вживати наступні продукти харчування:
  • Овочі. Стимулювати роботу мозку допоможуть морква, болгарський перець, кабачки, баклажани, буряк. З їх допомогою можна значно урізноманітнити своє меню, приготувавши їх смачно та оригінально.
  • Зелень. Навесні якраз починається сезон зелені, тож не варто нехтувати нею, обираючи страви на день. Найбільш корисні для людини та її активної мозкової діяльності шпинат, листя салату, капуста тощо. Краще споживати зелень щодня, в ній так багато необхідних для людини вітамінів.
  • Ягоди. Вони є не лише профілактикою простудних захворювань, але й справжнім джерелом вітамінів та мікроелементів, що стимулюють роботу мозку. Зараз, коли настає сезон ягід, їх слід споживати щодня. Взимку можна обійтися замороженими заздалегідь овочами, з яких корисно варити компот, варення тощо.
  • Горіхи. В них є багато корисних вітамінів та жирів, що необхідні для ефективної розумової діяльності. Тому людям, які працюють у сфері розумової праці, без горіхів буде важко концентруватися та показувати гарні результати.
  • Риба та куряче м’ясо. В рибі містяться жирні кислоти Омега-3, корисні для життєдіяльності людини. Особливо мова йде про морську рибу. В курятині ж є багато пісного білка, що корисний для мозку.
  • Бобові. Найбільш корисними для мозку є сочевиця, горох, квасоля, їх можна споживати у великих кількостях.
  • Оливкова олія. Оливкову олію називають нектаром для мозку. Нею можна заправляти салати. А от смажити на такій олії немає сенсу, адже її корисні властивості втрачаються під впливом високих температур.
  • Червоне вино. У невеликих порціях червоне вино є корисним як для мозкової діяльності, так і для судин. Проте тут треба знати міру.
Правильне, збалансоване, різноманітне харчування – основа здоров’я та гарного самопочуття, а також активної діяльності мозку людини.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED