Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Продукти для бадьорості впродовж усього дня – інформація від дієтологів

Продукти для бадьорості впродовж усього дня – інформація від дієтологівВідчуття нестачі сил, в’ялості прямо пов’язане із харчуванням. Так вважають дієтологи, вони рекомендують включити до свого денного раціону певні продукти, які допоможуть зранку прокинутися та бути бадьорим весь день. І для цього зовсім не обов’язково пити каву, краще віддати перевагу продуктам, які будуть живити організм корисними вітамінами, мінералами, поживними речовинами.

Продукти, що відповідають за бадьорість

Отже, якщо треба бути бадьорим весь день, варто їсти такі продукти:
  1. Цитрусові. Завдяки високому вмісту вітаміну С, а також антиоксидантів, саме цитрусові зміцнюють імунітет людини та заряджають її організм енергією. Особливо корисними вважаються апельсини, грейпфрути та лимони.
  2. Чорний шоколад. Шоколад – це прекрасне джерело енергії, проте не будь-який, а лише чорний. Обов’язковою умовою є вміст в шоколаді какао не менше як у розмірі 80%. У такому продукті мало цукру та багато антиоксидантів, тому він надає людині бадьорості та покращує її настрій. Для корисного впливу шоколаду на людський організм достатньо вживати усього 2-3 невеликих шматочки шоколаду на день.
  3. Мигдаль. Саме цей вид горіхів багатий на антиоксиданти та фосфор, тому він є корисним для розумової праці та роботи нервової системи. Також мигдаль покращує травлення та сон.
  4. Чорниця. Ця ягода загальновідома своїми корисними властивостями, крім того, вона сприяє підвищенню активності мозку. Чорниця здатна побороти сонливість, апатію та запаморочення голови.
  5. Імбир. Ефірні масла, що містяться в імбирі, допомагають позбутися сонливості, апатичності, в’ялості. В імбирі є багато вітамінів та амінокислот, які покращують стан імунітету та травлення. Чашка чаю з імбиром може замінити зранку каву.
  6. Гранат. У гранаті є кальцій, магній калій, які позитивно впливають на фізичне та моральне самопочуття людини. Цей фрукт наповнює людину енергією, підвищує стійкість організму до інфекцій, а також покращує апетит. Все, що треба для активного дня.
  7. Гарбузове насіння. В ньому є магній, залізо, кальцій, білок, вітаміни та мінерали, які покращують працездатність.
Отже, не лише кава здатна пробудити людину та забезпечити їй бадьорість на весь день. Цей напій цілком реально замінити корисними та поживними продуктами, які містять багато вітамінів та мікроелементів.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED