Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Шкідливі звички, які впливають на здоров’я серця

Шкідливі звички, які впливають на здоров’я серцяЗа даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, серцево-судинні захворювання посідають перше місце у світі за причинами смертності. Тобто, найбільша кількість людей помирає саме від проблем із роботою серця чи судин, від яких страждає 1 із 3-х дорослих, і це лише за офіційними даними. А скільки хворих нехтує своїм здоров’ям та не звертається за медичною допомогою? Проте є й гарні новини: лікарі стверджують, що за допомогою корегування свого способу життя та боротьби зі шкідливими звичками можна значно знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Звички, які негативно впливають на роботу серця

До найбільш шкідливих для здоров’я серця та судин звичок належать наступні:
  1. Зловживання алкоголем. Алкоголь негативно впливає на роботу серцево-судинної системи, через нього підвищується тиск, збільшується рівень жирів у крові, розвивається серцева недостатність. Все це загрожує інсультами, інфарктами, тромбозами та іншими фатальними проблемами.
  2. Переїдання. Вживання великої, надлишкової кількості їжі, яке ще й має систематичний характер, призводить до величезних проблем зі здоров’ям, а найбільше шкодить серцю та судинам. Слід контролювати себе, їсти часто, але невеликими порціями, поживну, але здорову їжу.
  3. Куріння (як активне, так і пасивне). Лікарі стверджують, що нікотин та смоли – це справжнє лихо для серця. Саме паління призводить до появи згустків, які блокують приток крові до серця, сприяють накопиченню бляшок в артеріях. Також не слід забувати про шкідливість пасивного куріння: люди, які не палять, але живуть разом із курцем, щороку помирають від серцево-судинних хвороб. Особливо відповідальними слід бути у поводженні з дітьми: не давати їм дихати тютюновим димом ні за яких умов.
  4. Хропіння. Це явище для нас є настільки звичним, що не сприймається серйозно. Проте слід знати, що крім певних незручностей хропіння може бути ознакою апное сну, коли на декілька секунд фіксується зупинка дихання людини. Через це підвищується її тиск, збільшується ризик розвитку інсульту та інших серцево-судинних захворювань. Якщо людина постійно хропить, їй обов’язково слід проконсультуватися з лікарем.
Серцево-судинна система людини досить чутливо реагує на певні зовнішні подразники, тому слід відповідально ставитися до свого здоров’я та позбавлятися шкідливих звичок.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED