Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Корисні для здоров’я властивості морських водоростей

Корисні для здоров’я властивості морських водоростейМорські водорості – це джерело цілої плеяди корисних для здоров’я людини речовин, тому недивно, що дієтологи наполегливо радять включити їх до свого раціону харчування. Вживання водоростей позитивно впливає на роботу багатьох органів та систем, а також на імунітет в цілому.

Морські водорості та здоров’я людини – взаємозв’язок

Цей продукт харчування наступним чином впливає на здоров’я людини:
  1. Покращує роботу кишківника. У червоних та бурих водоростях міститься велика кількість спеціального пігменту, який, потрапляючи до шлунково-кишкового тракту, сприяє прискореному виведенню з нього жирів. Також у складі більшості водоростей є альгінат, який захищає слизову кишківника та шлунку від ушкоджень, не дає розвиватися гастриту та виразці. Водорості багаті на клітковину, що теж корисно для кишківника.
  2. Нормалізує тиск та роботу серця. Морські водорості містять поліненасичені жирні кислоти Омега-3, які сприяють покращенню складу крові, знижують ризик розвитку серцево-судинних патологій, нормалізують артеріальний тиск. Якщо регулярно вживати водорості, це можна розцінювати як профілактику інсульту, інфаркту.
  3. Зміцнює імунітет. Оскільки водорості позитивно впливають на роботу кишківника, це сприяє створенню всіх умов для посиленого розмноження в ньому корисної мікрофлори. Це, в свою чергу, позитивно відображається на роботі усієї імунної системи людини в цілому. Крім того, морські водорості містять речовини, які активізують вироблення лейкоцитів, що виконують в організмі захисну роль.
  4. Підтримує здоров’я щитовидної залози. Усі морські водорості багаті на йод, необхідний для нормального функціонування щитовидної залози. Порушення роботи цього органу призводить до таких серйозних проблем, як ожиріння, розлади роботи серця, збої в роботі репродуктивної системи тощо. Крім того, нестача йоду негативно відображається на фізичному та розумовому розвитку дітей. Тож вживання водоростей – прекрасний спосіб поповнення запасів йоду в організмі.
  5. Регулює рівень жіночих статевих гормонів. Систематичне вживання водоростей допомагає нормалізувати рівень естрогену в крові у жінок. Надлишок цього гормону призводить до ризику розвитку раку молочної залози та яєчників, тож для будь-якої жінки незайвим буде їсти водорості.
Морські водорості можна досить смачно приготувати, їх подають в багатьох сучасних ресторанах, продають в магазинах. Тож слід включити їх до свого денного раціону та залишатися здоровими.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED