Редис – природне джерело вітамінів. Користь овочу для здоров’я
Редис – це один з найперших весняних овочів, які можна їсти свіжими. За зиму організм виснажується, йому так бракує вітамінів, що змога отримати поживні елементи із салату зі свіжого редису – це справжнє щастя для нього. Редис як корисний овоч культивується в багатьох країнах світу, і Україна не виняток.
Також корисним є сік з редису. Його використовують як ефективний ранозагоюючий бактерицидний засіб, він покращує травлення, обмін речовин.
Слід пам’ятати, що редис – головний помічник під час весняної нестачі вітамінів. З’являється він у продажу досить рано, оскільки швидко дозріває. Склад овочу просто вражає: в ньому є калій, кальцій, фосфор, натрій, магній, залізо, фтор, а також багато вітамінів та корисних мікроелементів.
Редис – це один з перших природних весняних вітамінів, його обов’язково слід включити до свого денного раціону. Та зловживати овочем не можна, щоб користь не перетворилася на шкоду для організму.
Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове
Користь редису для здоров’я
Ще стародавні греки використовувати редис для лікування хвороб очей та органів травлення. Також його застосовували для покращення апетиту. Сучасні лікарі зазначають, що вживання редису у розумних межах має таку користь для здоров’я:- Редис – це жовчогінний засіб, що прекрасно для хворих на холецистит та інші подібні хвороби.
- Даний овоч має сечогінні властивості.
- Редис сприяє покращенню апетиту, стимулює секрецію шлункового соку.
- Цей овоч стабілізує рівень цукру в крові.
Також корисним є сік з редису. Його використовують як ефективний ранозагоюючий бактерицидний засіб, він покращує травлення, обмін речовин.
Слід пам’ятати, що редис – головний помічник під час весняної нестачі вітамінів. З’являється він у продажу досить рано, оскільки швидко дозріває. Склад овочу просто вражає: в ньому є калій, кальцій, фосфор, натрій, магній, залізо, фтор, а також багато вітамінів та корисних мікроелементів.
Можлива шкода від вживання редису
Незважаючи на всю корисність редису, зловживати ним не можна. В усьому має бути міра, і редис не є виключенням. Він може бути шкідливим для хворих з деякими недугами шлунку, дванадцятипалої кишки, жовчного міхура, печінки, підшлункової залози, оскільки в його складі міститься багато ефірних масел. У великих кількостях він може спровокувати подразнення слизової оболонки шлунку, здуття кишківнику. Якщо людина знає про наявність у себе будь-яких хронічних хвороб, перед вживанням редису слід проконсультуватися зі своїм лікарем.Редис – це один з перших природних весняних вітамінів, його обов’язково слід включити до свого денного раціону. Та зловживати овочем не можна, щоб користь не перетворилася на шкоду для організму.
Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове
Новые статьи:
Также интересно посмотреть:
- Ароматерапия не только снимает стресс, но и улучшает память: заключения медиков
- Летнее питание: каких продуктов стоит избегать, чтобы не набрать вес
- Знижена температура тіла з медичної точки зору
- Сигареты «убивают» ваши зубы, десны и желудок, а не только легкие
- Как прожить дольше: советы доктора Комаровского