Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Кукурудза, картопля та горох заважають схуднути: висновки дієтологів

Кукурудза, картопля та горох заважають схуднути: висновки дієтологівОвочі – це продукти, які обов’язково повинні бути включені до щоденного раціону. Про їх користь для людського організму говорять усі лікарі, це загальновідомий факт. Щоб схуднути, треба їсти більше збалансованої та легкою їжі, основою якої і є овочі. Проте не всі, деякі можуть навпаки заважати втраті зайвих кілограмів. Дієтологи відносять до таких кукурудзу, картоплю та представника бобових горох. Вони мають користь для організму, але, в той же час, можуть призвести до збільшення ваги.

В американському університеті Гарвард було проведено довготривале ґрунтовне дослідження з питань дієтології та харчування. Робота над ним тривала впродовж 20 років, кожні 4 роки дослідники аналізували харчовий щоденник більше як 13 тисяч осіб. Акцент робився на особливостях харчування та коливаннях у вазі кожного респондента. Було проаналізовано зв’язок між вживаними людиною продуктами та її вагою, на основі чого зроблено висновок щодо їжі, яка заважає худнути.

Виявилося, що якщо респондент полюбляє вживати крохмалисті овочі та деякі види бобових, він частіше за інших набирає зайві кілограми, а скинути їх стає досить важко. Отже, серед продуктів які заважають процесу схуднення, трійка лідерів виглядає наступним чином:
  • кукурудза;
  • картопля;
  • горох.
Однак дієтологи зазначають, що не варто повністю відмовлятися від вживання цих продуктів, адже вони містять багато корисних для організму речовин. Просто треба обмежити їх споживання до розумних об’ємів, не їсти картоплю щодня. Щодо кукурудзи та гороху, в нашій місцевості вони є сезонними продуктами, які можна у свіжому вигляді споживати лише досить обмежений період часу. Але якщо саме тоді людина вирішили схуднути, їсти горох чи кукурудзу слід у строго контрольованій кількості.

Також не варто забувати, що для схуднення організму потрібне збалансоване, повноцінне харчування, але без переїдань. Треба їсти потроху, але часто, не наїдатися на ніч, не нехтувати фізичною активністю, вести рухливий спосіб життя. І тоді жодна кукурудза, картопля чи горох не стануть на заваді на шляху до стрункої фігури.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове
 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED