Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Дієтологи рекомендують: продукти для детоксикації організму

Дієтологи рекомендують: продукти для детоксикації організмуДетоксикація – це процес виведення токсинів з організму. Особливо актуальним це питання постає напередодні святкових застіль, коли цілком можливе зловживання алкоголем та споживання нездорової їжі. Звичайно, краще тримати себе в руках, але якщо стресу для організму уникнути все ж не вдалося, слід розуміти, як йому зарадити. Існують продукти, які допоможуть швидко і вчасно провести детоксикацію.

Продукти – природні очисники організму

До таких супер-продуктів належать:
  1. Яблука. Яблука містять пектин, що допомагає в процесі очищення організму від важких металів. Також важливу роль грає вміст у цих корисних плодах вітаміну С.
  2. Капуста. В ній є антиоксиданти, які примушують печінку звільнятися від шкідливих речовин. Крім того, саме капуста допомагає в очищенні кишківнику. Дієтологи радять вживати цей овоч курцям, бо він нейтралізує деякі шкідливі речовини, які містить нікотиновий дим.
  3. Часник. При перетравлюванні часнику утворюється спеціальна речовина, яка називається аліцин. Саме вона допомагає очистити кишківник від шкідливих речовин та опосередковано захищає від раку. Також часник має сильну протигрибкову дію, тому його слід включити до раціону людям, які страждають на часті кандидози. Крім того, часник добре впливає на роботу серця.
  4. Броколі. Про корисність броколі знали ще у стародавньому світі. У цьому овочі є багато антиоксидантів, а найважливіший з них – сульфорафан, що допомагає детоксикації організму і пригнічує ріст та розвиток бактерій, які провокують виразкову хворобу шлунку.
  5. Базилік. Базилік відомий своїми антибактеріальними властивостями та містить антиоксиданти, які захищають печінку. Вживаючи базилік, можна покращити травлення та прискорити процес очищення організму. Також дана рослина стимулює ефективну роботу нирок.
  6. Авокадо. Це дійсно справжній чудо-фрукт, багатий на антиоксиданти. Він допомагає зменшити рівень холестерину, очистити кровоносні судини, покращує кровообіг. В авокадо міститься речовина глутатіон, що блокує понад 30 канцерогенів та допомагає печінці очищати організм від ряду шкідливих хімічних речовин.
Перелічені продукти харчування допоможуть організму вивести токсини. Проте не слід сподіватися, що вони є панацеєю від усіх бід. Треба відповідально ставитися до свого здоров’я та не завдавати шкоди собі свідомо.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED