Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

ТОП-5 продуктів для покращення здоров’я зубів: стоматологи рекомендують

ТОП-5 продуктів для покращення здоров’я зубів: стоматологи рекомендуютьСпосіб життя багатьох людей, який передбачає зловживання кавою, куріння, споживання алкоголю, є причиною появи плям на зубній емалі, а цукор, який міститься у багатьох продуктах, провокує тріщин на зубах та карієс. Але чи є їжа, корисна для зубів? Стоматологи стверджують, що є.

Продукти, корисні для стану зубів

П’ятірку найбільш корисних для зубів продуктів складають:
  1. Сир. Для зубів корисний будь-який вид твердого сиру, а особливо брі. Сири, як і інші мінеральні продукти, містять у досить великій кількості білок та кальцій, які захищають та зміцнюють зубну емаль.
  2. Йогурт. Так само, як і в сирі, в йогурті дуже багато корисних для зубів білку та кальцію. До того ж, саме йогурт містить пробіотики, які також сприятливо впливають на стан зубів людини. Проте треба пам’ятати, що йогурт повинен бути без цукру, інакше користі від нього буде мало. Найкраще підійде грецький йогурт або традиційний ісландський, фільтрований. Також можна зробити цей корисний продукт в домашніх умовах зі спеціальних заправок, не додаючи цукру.
  3. Морква. Усі знають, що морква корисна для зору, та мало хто усвідомлює, наскільки позитивно вона впливає на зуби. Все пояснюється просто: у моркви волокниста структура, отже, під час її пережовування у людини виділяється велика кількість слини. А це вже прекрасна профілактика тріщин на зубній емалі.
  4. Яблука. Яблуко у своєму складі містить велику кількість води, воно багате на клітковину. Стоматологи радять з’їдати одне яблуко після кожного вживання їжі, що гарантує м’яке видалення часточок продуктів харчування із зубів, що залишилися там.
  5. Селера. Сирі овочі та фрукти корисні для здоров’я людини, а особливо для її зубів. Селера, так само, як і яблука, прекрасно очищає зуби від залишків їжі, захищаючи, таким чином, їх від руйнівних процесів.
Здоров’я зубів залежить від багатьох факторів, зокрема, від харчування людини. Існують як корисні, так і шкідливі продукти для стану ротової порожнини. Турбота про здорову усмішку означає введення до свого раціону потрібної їжі та виключення з неї такої, що шкодить зубній емалі та сприяє появі тріщин на зубах і карієсу.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED