Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Продукти проти головного болю: інформація від лікарів

Головний біль можна подолати за допомогою певних продуктів: інформація від лікарівКоли болить голова, весь світ стає немилим, всі бажання притуплюються, звуки стають надто голосними, а світло болісно-яскравим. А якщо, при цьому всьому, ще й потрібно працювати, людину охоплює розпач. Щоб подолати головний біль, слід включити до свого денного раціону певні продукти та пити багато води, так стверджують лікарі.

Що треба їсти й пити, щоб голова не боліла?

Щоб головний біль не псував життя, варто вживати наступні продукти:
  • Цільнозернові продукти. Вони багаті клітковиною, що дуже корисно для здоров’я та гарного самопочуття. До того ж, в такій їжі міститься магній, а цей мінерал допоможе подолати головний біль, викликаний менструацією. Також рекомендовано вживати інші продукти, багаті магнієм: горіхи, насіння соняшника, родзинки, авокадо, зелень та морепродукти.
  • Лосось, тунець. Ця риба багата здоровими жирами омега-3, які мають протизапальні властивості і знімають головний біль. Омега-3 також э в олії та насінні льону.
  • Імбир. Про корисні властивості імбиру вже багато говорилося, його використовують проти різних недугів. Головний біль – не виключення. Корінь імбиру корисно вживати у якості засобу боротьби з мігренями. Побороти головний біль імбир може завдяки своїм протизапальним та антигестамінним властивостям. Тож не варто чекати настання головного болю: якщо є відчуття, що він скоро настане, варто, не гаючи часу, випити імбирного чаю.
  • Оливкова олія. Це прекрасне джерело вітаміну Е. Оливкова олія допомагає покращити кровообіг, зменшити запалення та збалансувати рівень гормонів. Також корисно вживати рапсову олію, горіхи, горіхову олію.
При постійному та сильному головному болю варто пити звичайну воду, вона допоможе вивести токсини та шлаки з організму, які й можуть бути причиною поганого самопочуття. До того ж, голова іноді болить від зневоднення. Можна пити воду у чистому вигляді, чи додати для смаку скибочку лимону або лайму.

Іноді головний біль можуть спричинити деякі продукти, які містять різні харчові домішки, фарбники. До мігрені призводить алкоголь, кофеїн.

Головний біль – це не тільки неприємний, але й іноді небезпечний симптом. Тому, якщо голова болить постійно, слід проконсультуватися з лікарем, щоб виключити серйозні хвороби. За допомогою певного коригування свого денного раціону можна позбутися головного болю, якщо він не викликаний небезпечними для здоров’я причинами.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED