Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Продукти, які сприяють покращенню зору: інформація від дієтологів

Продукти, які сприяють покращенню зору: інформація від дієтологівУ сьогоднішньому світі з його масовим використанням комп’ютерів та інших гаджетів проблема зору стала дуже гостро. Адже більшість людей змушена годинами сидіти перед монітором, а розслабляється в основному перед телевізором. Ще один фактор погіршення  якості зору – спадковість, на яку вплинути людина не може ніяким чином. Щоб зір як можна довше не погіршувався, дієтологи рекомендують звернути увагу на ряд продуктів харчування, які містять корисні речовини та вітаміни.

Продукти для гострого зору

До корисних для наших очей продуктів відносяться наступні:

Чорниця. Якщо в день з’їдати усього лише одну пригоршню цих ягід, це забезпечить добову потребу організму у вітаміні А, який корисний для зору. Взимку, коли свіжі ягоди недоступні, можна вживати заморожену чорницю, пити з неї компоти.

Морква. Цей овоч містить багато вітаміну А, який допомагає краще бачити в темноті та сприяє нормальному зору. Корисно вживати не лише моркву у свіжому вигляді, а й пити свіжоприготований сік з неї, робити салат зі свіжої моркви, додаючи до нього трішки олії чи сметани.

Морська риба. Для високої гостроти зору необхідні жирні кислоти omega-3, які допомагають значно зменшити ризик виникнення глаукоми та катаракти. Таких кислот є дуже багато у морській рибі, вона здатна укріпляти м’язи ока.

Зелень. Листя салату, капуста та інша зелень містять велику кількість антиоксидантів, які захищають сітчатку ока та попереджають її вікові зміни. Тож треба їсти багато свіжого салату.

Цитрусові. Для очей необхідний не лише вітамін А, а й вітамін С, тому лікарі рекомендують включати до денного раціону й цитрусові. Треба їсти апельсини, мандарини, лимони, грейпфрути. Їх можна вживати свіжими та пити з них соки.

Крім того, для гарного зору необхідно регулярно споживати яйця, горіхи, чорнослив, солодкий перець, квасолю, кабак. Ці продукти допоможуть зробити меню різноманітним та корисним.

Гострота зору дуже важлива для нормального, повноцінного, якісного життя. Тож слід дотримуватися деяких порад дієтологів з приводу харчування.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED