Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

В чому різниця між інформованою згодою та договором на медичні послуги? Чи обов’язково підписувати з пацієнтом обидва документи?

В чому різниця між інформованою згодою та договором на медичні послуги? Чи обов’язково підписувати з пацієнтом обидва документи?Договір на медичні послуги та інформована згода є абсолютно різними за своїм змістом документами. Необхідність цих документів залежить від мети, яку ви переслідуєте.

Інформована згода є обов’язковим документом, що заповнюється пацієнтом, який  звернувся в заклад охорони здоров’я та дає згоду на проведення йому діагностики та лікування, у разі необхідності на оперативне втручання та знеболення у присутності лікуючого лікаря даного закладу охорони здоров’я. Дана згода є односторонньою і підтверджує, що пацієнта попередили про ризики лікування та інші
нюанси, які можуть виникнути внаслідок медичних маніпуляцій.

В договорі на медичні послуги прописуються усі особливості та конкретні умови надання медичних послуг: перелік та види послуг, які будуть надаватися, права та обов’язки сторін, вартість, відповідальність сторін, строки виконання договору та інше. Договір є двосторонньою угодою, що підтверджує домовленість обох сторін про умови та особливості надання медичної допомоги.
 
Таким чином, лише укладення між закладом охорони здоров’я та пацієнтом договору про надання медичних послуг є гарантією фіксації певних умов надання та оплати медичних послуг.
  

На запитання читачів відповідають юристи Юридичного бюро Олени Бабич


Медична платформа

Медичні меблі в ITMED