Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Ознаки, які вказують на серцево-судинні захворювання

Ознаки, які вказують на серцево-судинні захворюванняСерцево-судинні захворювання, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, займають перше місце у світі серед причин людської смертності. Підступність їх полягає у тому, що вони на початкових стадіях часто протікають безсимптомно. А коли хвороби виявляються, лікування вже буває марним. Існують симптоми, які, на перший погляд, ніяк не пов’язані з роботою серця та судин, проте свідчать про проблеми в цій сфері.

Ці ознаки повинні насторожити

Раптові проблеми із зором. Двоїння в очах, помутніння , погана чіткість зображення, тимчасова втрата зору – все це може бути ознаками інсульту. Швидку у такому випадку треба викликати негайно, дорогою є кожна хвилина.

Набряки на ногах. Опухання та набрякання ніг, яке супроводжується важким диханням, болем у грудях є симптомом тромбозу глибоких вен. Даний вид тромбозу часто призводить до закупорки артерії та важких, іноді фатальних наслідків для здоров’я та життя людини.

Розлади травлення. Тиск у животі, ніяк не пов’язаний з переїданням чи вживанням нездорової їжі, може бути ознакою серцевого нападу. Про це можуть свідчити також сильна втома, задишка, значний дискомфорт в області шлунку, нудота.

Запалення ясен. Якщо ясна раптово стали запаленими та дуже почервоніли, варто занепокоїтися. Бактерії, які викликають запалення ротової порожнини, потрапивши до крові, здатні вибірково уражати серцеві клапани. Тому регулярні візити до стоматолога значно знижують ризик інфарктів, це статистично підтверджений факт.

Посиніння пальців, мочок вух, губ чи щік. Якщо вказані частини тіла набули синюшного відтінку, слід занепокоїтися та звернутися до лікаря. Можлива причина цього явища – нестача кисню у крові, що може означати серцеву недостатність або анемію.

Пожовтіння повік. Якщо повіки стали раптово жовтіти, на них проступили жовті плями, це може вказувати на небезпечне підвищення рівня холестерину в крові, що, в свою чергу, нерідко призводить до серцевого нападу.

Організм людини функціонує як єдине ціле, тому в ньому так багато пов’язано між собою. Про серцевий напад чи проблеми з судинами може свідчити не лише біль у грудях, а й інші симптоми. Слід уважно ставитися до свого здоров’я та самопочуття і пильнувати сигнали, які організм може посилати, попереджаючи про небезпеку.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED