Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Причини низької температури тіла. Лікарі радять, як її підняти

Причини низької температури тіла. Лікарі радять, як її піднятиНайчастіше занепокоєння викликає висока температура тіла. Проте бувають випадки, коли температура залишається стабільно низькою, викликаючи хронічну втому, так званий «занепад сил». Що ж робити у такому випадку, наскільки небезпечними є подібні прояви?

Причини занадто низької температури тіла

Якщо температура знижується до 32 °С, людина помирає. Проте й більш високі показники на рівні до 36 °С можуть бути причиною суттєвого дискомфорту. Чому ж знижується температура? Відбувається це через порушення в роботі організму, а саме:
  • хвороби щитовидної залози;
  • низький рівень гемоглобіну в крові;
  • сильне переохолодження;
  • отруєння;
  • внутрішню кровотечу;
  • перенесені хвороби.
Якщо причиною низької температури є захворювання, яке людина подолала недавно, все нормалізується з часом. Для точного вимірювання температури необхідно користуватися якісним термометром.

Також до інших причин зниження температури тіла відносять:
  1. Дієту: нестача жирів та вуглеводів ослаблює організм, що призводить до порушень нормальної життєдіяльності організму та зниження температури тіла.
  2. Вживання певних лікарських препаратів: антидепресанти та снодійне ослаблюють нервові рецептори, які в результаті слабко реагують на холод, і температура знижується.
  3. Гормональний збій чи стрес: виявити порушення в роботі гормонів допоможе консультація ендокринолога та певні аналізи.

Як підняти температуру тіла?

У багатьох людей трапляється, що вранці температура сягає 35,5 °C, а вдень піднімається до нормального рівня. Такі коливання цілком нормальні і не є приводом для турбот. Занепокоїтися варто, коли низька температура фіксується впродовж усього дня декілька днів поспіль. Усього за 3 секунди можна виміряти температуру тіла за допомогою інфрачервоного термометра.

Підняти температуру допоможуть такі способи:
  • здоровий, повноцінний сон;
  • правильне, збалансоване харчування;
  • курс масажу, який розслабить тіло та допоможе зняти стрес, а також покращить кровообіг;
  • на ніч деякий час треба по приймати 20 крапель настойки валеріани (це допоможе, якщо причина проблеми – стрес та емоційні навантаження);
  • контрастний душ зранку, який пробуджує організм та спонукає його до нормальної терморегуляції.
Низька температура тіла може свідчити про певні проблеми зі здоров’ям, або ж просто бути ознакою банальної перевтоми. Якщо проблема існує, варто прислухатися до свого організму, поспостерігати за його реакціями, це допоможе вчасно та ефективно вирішити проблему.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED