Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

ТОП-5 причин появи прищів на спині. Коли треба звернутися до лікаря?

ТОП-5 причин появи прищів на спині. Коли треба звернутися до лікаря?Прищі на спині періодично виникають у досить великої кількості людей. Вони можуть з’являтися з різних причин, на які треба звернути підвищену увагу. Адже іноді висипання на шкірі свідчать про певні проблеми зі здоров’ям.

Основні причини виникнення прищів на спині

  1. Проблеми з елементарною гігієною – одна з найбільш розповсюджених причин виникнення висипання на спині. Вирішити її досить просто: щоденно мити спину у ванні чи під душем. Після водних процедур рекомендовано протирати уражені ділянки шкіри настоянкою календули.
  2. Алергія на косметичні засоби – ще одна поширена причина виникнення прищів на спині. Можливо, треба змінити мило чи гель для душу, почати користуватися новим лосьйоном для тіла. Іноді появу висипань може спровокувати новий пральний порошок чи ополіскувач для одягу.
  3. Неякісний одяг часто провокує висипання на різних ділянках шкіри, зокрема і на спині. Усьому виною синтетичні тканини, хімічні барвники. Вирішити ситуацію допоможе перегляд свого гардеробу, придбання речей з натуральних, приємних до тіла тканин. Якщо купувати нові речі можливості немає, взимку врятувати положення допоможе білизна: під светр чи кофтину можна одягати майку з натуральних матеріалів.
  4. Проблеми з роботою внутрішніх органів – ще одна причина шкірних висипань. Особливо занепокоїтися варто, якщо на спині спостерігаються крупні прищі з щільною структурою, які довго не проходять або ж є хронічними. Причиною цього може бути гормональний збій, захворювання органів шлунково-кишкового тракту, статевих органів тощо. У такому разі варто звернутися до лікаря та пройти певні обстеження.
  5. Шкідливі звички та неправильне харчування також викликають появу прищів на спині. Алкоголь, паління, вживання жирної, гострої їжі призводять до забруднення організму шлаками та токсинами, які й виводяться з організму через пори шкіри. Якраз на спині розташована велика частина потових залоз.
Причин висипання на спині може бути декілька: від побутових, які легко усунути, до певних проблем зі здоров’ям. В першу чергу треба звертати увагу на структуру прищів, як довго вони не щезають, з якою періодичністю з’являються. Іноді в цьому питанні без консультації лікаря не обійтися.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED