Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Лікарі назвали головні причини неприємного запаху з рота

Лікарі назвали головні причини неприємного запаху з ротаНеприємний запах з рота створює суттєвий дискомфорт як для людини, так і її для оточуючих. Та іноді це не лише псує настрій, а й може вказувати на певні проблеми зі здоров’ям. До головних причин неприємного запаху з рота належать:
  • Недостатня гігієна ротової порожнини. Це найбільш розповсюджена причина даного явища. Іноді люди просто не вміють правильно чистити зуби. Зубний наліт, який постійно накопичується у роті, бактерії та залишки їжі можуть викликати різні захворіння зубів, які і є причиною неприємного запаху. Щоб його позбутися, необхідно більш ретельно чистити зуби, користуватися ополіскувачем, періодично знімати каміння та наліт у стоматолога. Можливо, буде необхідно поміняти зубну пасту чи щітку.
  • Язик. Під час чищення зубів не можна забувати і про язик, адже на ньому також накопичуються бактерії, він вкривається нальотом. Нечищений язик призводить до стоматитів, може слугувати причиною появи неприємного запаху з роту. Чистити язик слід спеціальною ложечкою, яку можна придбати в аптеці, або ж зубною щіткою.
  • Запалення ясен. До того, що з роту погано пахне, може призвести елементарне запалення ясен, причина якого – бактерії, що накопичуються у просторі між зубами. Наліт перетворюється на зубний камінь, проникає під ясна і викликає запалення, один із результатів якого – поганий запах з рота. Цю ситуацію також можна вирішити своєчасним візитом до стоматолога та зняттям зубного каменю.
  • Поганий стан зубів. До неприємного запаху можуть призвести гнилі зуби, які слід замінити протезами або ж полікувати, якщо є така можливість.
  • Зловживання кавою та іншими продуктами. Міцний чай, кава, смажене м’ясо, цибуля, часник, які людина їсть у великих кількостях, викликають з часом неприємний запах з рота. Слід обмежити їхнє вживання, по можливості чистити зуби одразу після їжі або користуватися ополіскувачем. Також варто знати: зелений чай сприяє виділенню слини та знищенню сполучень, що мають неприємний запах.
  • Зуби мудрості. Іноді ці зуби проростають лише частково, більша частина їх залишається під яснами. У просторі, що утворюється між зубом та яснами, накопичується зубний наліт та залишки їжі, які викликають запах.
Неприємний запах з роту може вказувати і на інші проблеми: наприклад, збої в роботі органів шлунково-кишкового тракту. Для усунення запаху слід почати із простих правил гігієни ротової порожнини. Якщо ситуація не зміниться на краще, рекомендовано звернутися до лікаря.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED