Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Чи обов’язково підписувати договір про надання медичних послуг в медичному закладі?

Чи обов’язково підписувати договір про надання медичних послуг в медичному закладі?Договір про надання медичних послуг існує для того, щоб захистити права лікаря і пацієнта в лікувальному процесі, а також чітко регламентувати права і обов’язки сторін, особливості лікувального процесу та його оплату. Саме для того, щоб передбачити всі аспекти надання послуги, і варто підписувати договір.
 
Відповідно до Цивільного кодексу України за договором про надання послуг виконавець зобов'язується за завданням замовника надати послугу, яка споживається в процесі вчинення певної дії або здійснення певної діяльності, а замовник зобов'язується оплатити виконавцеві зазначену послугу, якщо інше не встановлено договором. У договорі обов’язково має бути передбачено предмет договору – конкретні послуги, які надаються, ціна, строк дії договору, права та обов’язки сторін за цим договору. 
 
Крім загальних умов в договорі мають бути передбачені деталі, які супроводжують надання медичних послуг, що в майбутньому зведе до мінімуму пред'явлення претензій сторін один до одного. Від медичного закладу договір має підписувати особа, яка має на це повноваження. Пацієнт, з яким укладається договір про надання медичних послуг, повинен пред'явити документ, що засвідчує особу. Договір складається у двох примірниках - один з них залишається у пацієнта, а інший у медичному закладі.
 
На запитання читачів відповідають юристи Юридичного бюро Олени Бабич
 
 
 
 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED