Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Напої, які допомагають полегшити симптоми застуди

Напої, які допомагають полегшити симптоми застудиВ осінньо-зимовий період, коли застуда є частим гостем наших осель, необхідно знати про всі можливі методи боротьби з нею. Покращити самопочуття хворого допоможуть деякі напої.

ТОП-7 напоїв, актуальних при застуді

  1. Тепла вода з медом, лимоном та м’ятою. Мед має антибактеріальні та протизапальні властивості. Лимон багатий на вітаміни С, А, В, в його шкірці є ефірні масла. М’ята теж містить ефірні масла, що діють як антисептики. Ментол, до того ж, сприяє зменшенню больових відчуттів. У склянку теплої води додають чайну ложку мед, кільце лимону та декілька листочків свіжої м’яти.
  2. Суничний чай з липовим цвітом. Суниця має сечогінну дію та містить багато вітаміну С. Квітки липи є природним жарознижуючим засобом. 2 столові ложки цвіту липи та 2 столові ложки сушених ягід та листя суниці треба залити окропом та настоювати 25 хвилин, після чого пити.
  3. Чорний чай з молоком та спеціями. Цей напій додасть бадьорості, покращить загальне самопочуття. В нього треба додати палички кориці, гвоздику, молоко.
  4. Обліпиховий сік. В ягодах обліпихи є такі корисні мікроелементи, як залізо, магній. Їхній сік має протизапальну дію, покращує кровообіг.
  5. Відвар із сухофруктів. Цей напій також має загальнозміцнюючу дію. Відвар треба готувати 30-40 хвилин, після чого остудити та пити.
  6. Чай з імбиром та лимоном. Корінь імбиру містить ефірні масла, магній, кремній, калій, залізо, вітамін С. Це чудовий засіб для зміцнення імунітету.
  7. Глінтвейн. Ним так полюбляють лікуватися, і не випадково. Глінтвейн корисний у період відновлення під час застудних та інфекційних захворювань. Готувати його слід так: на 1 л червоного вина 1,5 склянки цукру, 2 яблука, 5 гвоздичок, 1 лимон, кориця, чорний перець. Все це перемішати, довести до кипіння та пити. Звичайно, не рекомендовано дітям.
Дані напої не допоможуть подолати застуду, проте вони зможуть значно покращити самопочуття хворого. 

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED