Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Лікувальні властивості імбиру

Лікувальні властивості імбируІмбир відомий своїми смаковими якостями як приправа, та крім того він має й лікувальний ефект. Його корисні властивості відомі ще з давніх-давен. Корінь імбиру можна придбати у вигляді окремих шматочків кореня та кореневища, у вигляді порошку тощо.

Корисні властивості імбиру

Імбир вважаэться дивовижною рослиною, наприклад, він має властивості протиотрути. Характерний запах та смак імбиру пов’язаний із вмістом в ньому зінгерону, шоаголи та джинджероли. Джиджерола – речовина, за допомогою якої здійснюють навіть профілактику та лікування раку товстого кишківника.

В цій рослині є ліпіди, крохмаль, вітаміни C, B1, B2, A, фосфор, кальцій, магній, залізо, цинк, натрій та калій, ефірні масла. Із дуже важливих амінокислот виявлено лізин, фенілаланін, метіонін.

Подібно до часнику, властивості імбиру допомагають боротися із шкідливими мікроорганізмами, що потрапляють до організму людини. Імбир зміцнює імунітет, сприяє налагодженню роботи травлення. Крім того, імбир має потогінну, відхаркувальну та знеболюючу дію.

Вживання імбиру має особливу користь для жінок: він заспокоює, зменшує біль під час менструації. Також імбирний чай та просто шматочок імбиру в роті допомагає вагітним боротися з нудотою при токсикозі. Під час менопаузи імбир позбавляє від головних болів, дратівливості.

Для чоловіків також корисно вживати цю спецію: вона покращує прилив крові до статевого органу, стимулює потенцію, поновлює ерекцію. Також імбир знижує ризик розвитку простатиту, покращує розумову діяльність.

Отже, головні лікувальні властивості імбиру наступні:
  1. Допомагає травленню.
  2. Зміцнює імунну систему.
  3. Знімає біль у суглобах при артриті.
  4. Нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту.
  5. Попереджає ризик розвитку раку прямої кишки.
  6. Знімає спазми.
  7. Допомагає виходити газам при здутті.
  8. Є ефективним засобом боротьби з нудотою при токсикозі.
  9. Зменшує біль під час менструації у жінок.
  10. Сприяє виведенню жовчі з організму.
Вживати імбир можна у якості приправи чи робити чай з ним, це неважливо. Головне не забувати про його корисні властивості та ввести цей продукт до свого денного раціону.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED