Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Які травми та хвороби найчастіше фіксують лікарі у Новорічну ніч?

Які травми та хвороби найчастіше фіксують лікарі у Новорічну ніч?Новий рік – чудове свято, на якез нетерпінням чекають як діти, так і дорослі. Проте не для всіх воно лишає по собі лише приємні спогади: за статистикою лише за одну новорічну ніч люди отримують безліч травм та інших проблем зі здоров’ям. Тому для травмпунктів та лікарень зимові свята є гарячою порою.

Найбільш розповсюджені «новорічні» проблеми зі здоров’ям

  1. Харчові отруєння. Саме з ними найчастіше звертаються до лікаря одразу після настання Нового року. Причини цього явища наступні: після святкового застілля приготовану їжу доїдають ще декілька днів, а вона вже може й зіпсуватися; деякі страви зі святкової вечері можуть бути приготовані з неякісних продуктів.
  2. Панкреатити та апендицити. Під час свят багато людей елементарно переїдає та зловживає жирною їжею. Результат цього може бути невеселим – загострення хронічних хвороб шлунково-кишкового тракту, апендицит тощо.
  3. Травми кінцівок різного ступеня тяжкості: забої, вивихи, переломи. Взимку і так достатньо лише одного необережного руху, щоб послизнутися, впасти і отримати травму. Що вже говорити про новорічну ніч, коли навколо темно, а випитий алкоголь може зіграти свій злий жарт. Якщо травма сталася, необхідно забезпечити кінцівці нерухоме положення та відправлятися до травмпункту, або ж викликати швидку допомогу.
  4. Травми очей. Причина цьому – пробка від шампанського, що потрапила в око. Вона може призвести до появи синця, набряку чи навіть втрати зору. Також додають роботи офтальмологам іскри від святкових салютів, бите скло.
  5. Опіки. Вони можуть виникнути від гірлянд, свічок, духовок, бенгальських вогнів чи петард. Достатньо дотримуватися елементарних правил безпеки, щоб уникнути подібних неприємних ситуацій на свята.
  6. Порізи. Подібні травми можна отримати від битого скла, уламку ялинкової іграшки, відкриття консерви.
  7. Блокада дихальних шляхів. У не зовсім тверезому стані людина може подавитися їжею. Іноді допоможе просто прокашлятися і випити води, але бувають випадки, коли без термінової медичної допомоги не обійтися.
Це найбільш розповсюджені проблеми, з якими люди звертаються до медиків під час новорічних свят. Щоб уникнути неприємних ситуацій та убезпечити себе від травм, необхідно усього лише пам’ятати про базові правила техніки безпеки, не переїдати, вести себе розважливо. Нехай Новий рік запам’ятається радісними емоціями, а не терміновою поїздкою до найближчого травмпункту.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED