Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Чому взимку обвітрюється шкіра? Як цього не допустити?

Чому взимку обвітрюється шкіра? Як цього не допустити?Взимку на нас чекає безліч проблем, одна з яких – обвітрена шкіра обличчя. Вона стає такою через холодний вітер та температуру за вікном, а також сухе повітря у приміщеннях. Обвітрення можна уникнути, якщо знати деякі елементарні правила та слідувати ним.

Взимку шкіра обличчя часто може червоніти, тріскатися, ставати грубою, лущитися. Усе це вкрай неприємно та негарно, тому кожна людина прагне уникнути появи таких симптомів.

До основних причин обвітрення відносять температурні перепади та вплив зимового вітру. Зовнішній шкірний покров пересихає: волога з нього або вивітрюється, або випаровується, в результаті чого жировий прошарок тоншає, а структура шкіри порушується.

Щоб не допустити ушкоджень шкіри, пов’язаних з несприятливими погодними умовами, треба її щоденно зволожувати. Для нормальної та сухої шкіри з цією метою використовується зволожуючий крем, для жирної – як крем, так і лосьйон. Необхідно віддавати перевагу тій декоративній косметиці, яка створює на шкірі захисну плівку.

Варто пам’ятати, що крем слід наносити не безпосередньо перед виходом на вулицю, а за 1-1,5 години до цього. Можна нанести крем і після приходу зі свіжого повітря.

Холодною водою вмиватися взимку не можна. Для очищення шкіри підійде тепле молоко, ідеально додати туди декілька крапель оливкової олії. Також дієвими є м’які декоративні засоби, обов’язково слід використовувати нічний крем. Саме вночі під дією такого крему шкіра буде краще відновлюватися.

Не варто вмиватися та очищати шкірні покриви обличчя занадто часто, тоді будуть видалятися природні захисні речовини. Не рекомендовано приймати душ частіше, ніж раз на добу, коли є така можливість, варто уникати мила.

Гарно захищає обличчя від обвітрення маска з соку яблук, який потрібно змішати зі столовою ложкою вершків та столовою ложкою вівсяного борошна. Маску слід тримати на обличчі 30 хвилин, після чого змити теплою водою.

В приміщенні у холодну пору року дерматологи радять зволожувати повітря для допомогою спеціального зволожувача.
Захистити обличчя від вітру, снігу та морозу взимку допоможуть елементарні правила поводження на вулиці: якщо вітер сильний, необхідно закритися від нього шарфом чи нахилити голову донизу. Прямий контакт підсилює прояви, які можуть виникнути на шкірі обличчя. Мати гарне, здорове обличчя можна і взимку, варто лише трішки постаратися.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED