Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Чи може смартфон бути корисним для очей: мобільні додатки для покращення зору

Чи може смартфон бути корисним для очей: мобільні додатки для покращення зоруСучасний світ не можна уявити без різноманітних мобільних пристроїв, таких як смартфони, планшети. Без цих гаджетів та комп’ютерів людині вже важко працювати та спілкуватися, при цьому навантаження на очі є колосальним. Тож чи можуть екрани мобільних пристроїв бути корисними для очей, чи, може, вони несуть людині лише шкоду? Новітні розробки у цьому напрямку стверджують, що вже існують додатки, здатні покращити зір людини.

Огляд основних мобільних додатків для покращення зору

Додатків у цій галузі існує багато, в основному вони направлені на діагностику проблем із зором. Проте є й такі, які можуть реально допомогти, якщо проблема вже виникла. Ось найпопулярніші з них:

  1. Vision. У цьому додатку є все для турботи за здоров’ям очей. Це тести для виявлення порушень зору, цікава гімнастика, практичні поради як зберегти 100-відсотковий зір.
  2. Тренировка зрения. Цей додаток має спортивний режим – вправи тривалістю 5 хв, які треба виконувати тричі на день. Вони розроблені, ґрунтуючись на працях американського офтальмолога Вільяма Бейтса, в основі яких тренування м’язів ока.
  3. 100 % зрение. Додаток містить не лише тести для виявлення якості зору, а й вправи, які знімають напругу з очей. Крім того, тут можна знайти рекомендації про те, як необхідно харчуватися, скільки годин на добу спати, скільки часу працювати за комп’ютером, щоб зберегти нормальний зір.

Нещодавно ізраїльські вчені оголосили результати клінічних досліджень, направлених на вивчення можливості покращення зору шляхом використання одного з мобільних додатків. Вони заявили, що завдяки курсу «мобільної терапії» можна таким чином покращити зір, що навіть відпаде потреба носити окуляри. Це навчальна програма, розрахована на людей, у яких зір погіршився з віком. Однак вчені з Тель-Авіва попереджають: програму треба виконувати чітко за графіком, без пропусків, інакше результату не буде. Дослідження отримало назву GlassesOff, і на основі його результатів вже скоро буде запущений у продаж курс тренування для очей, який буде коштувати в районі 30 доларів.

Проблеми із зором у сучасної людини виникають не тільки через необхідність постійно працювати з мобільними пристроями, а й через звичайні лінощі. Адже мало хто дотримується правила: під час роботи треба хоча б 1 раз на годину відпочивати від монітора, щоб очі могли розслабитися. Мобільні пристрої можуть стати рятівниками для зору, а не їхніми ворогами, треба просто навчитися правильно їх використовувати.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове


Медична платформа

Медичні меблі в ITMED