Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як зберегти здоров’я волосся взимку: практичні рекомендації

Як зберегти здоров’я волосся взимку: практичні рекомендаціїУсім відомо, що взимку волосся виглядає гірше, ніж в теплу пору року. Воно часто втрачає свій блиск, стає ламким, електризується, починає інтенсивно випадати. Чому так відбувається і як цьому можна зарадити?

Причини погіршення стану волосся взимку наступні: під дією низьких температур відбувається звуження судин шкіри голови, через що знижується виділення шкірного сала. Наслідком цього є сухість та ламкість волосся. До того ж, нестача вітамінів у зимовий час нерідко стає причиною випадіння волосся.

Як доглядати за волоссям взимку?

Взимку волосся треба:
  • захистити від низьких температур;
  • ретельно за ним доглядати;
  • живити необхідними вітамінами.
Отже, не варто соромитися носити взимку головний убір, особливо якщо температура нижче за -5°С.Щоденний догляд за волоссям передбачає наступні дії:
  1. Треба уникати занадто високих температур. Мова йде про гарячу воду, фен, термобігуді, адже вони «вимивають» жири з і без того сухої шкіри голови.
  2. Необхідно частіше розчісувати волосся. Це забезпечить шкірі голови масаж, що покращить кровообіг та позитивно вплине на зовнішній вигляд волосся.
  3. Варто не забувати про вітамінні комплекси. Для відновлення блиску та сили волосся підходять косметичні засоби з вітамінами А, Е та В.
  4. Слід правильно харчуватися. Вітаміни можна отримати не лише через косметику, а й через їжу. Для цього необхідно вживати моркву, цибулю, цитрусові, горіхи.

Чому волосся електризується взимку?

Електризація волосся – доволі поширена проблема в холодну пору року. Це відбувається через надмірну сухість повітря у приміщеннях та постійний контакт волосся з вовняним та синтетичним одягом. Якщо головний убір має підкладку з ненатуральної тканини, волосся точно буде електризуватися. Погіршує ситуацію систематичне використання фену. Допомогти в цій ситуації зможе зволоження: як приміщення, так і волосся. Для нормальної вологості повітря в квартирі чи офісі підійде спеціальний прилад-зволожувач, для волосся стануть у пригоді косметичні засоби (спреї-антистатики, лак, шампунь зі зволожуючим ефектом).

Зими у нас довгі, іноді продовжуються до півроку, тому волоссю в цей час обов’язково треба допомагати. Для цього потрібно усього лише дотримуватися деяких правил та раціонально підходити до питання організації здорового способу життя.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED