Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Губки для миття посуду несуть небезпеку для здоров’я людини

Губки для миття посуду несуть небезпеку для здоров’я людиниГубка для миття посуду – це річ, яку можна знайти майже на будь-якій кухні. Однак ніхто навіть не замислюється над тим фактом, наскільки брудною насправді вона є, хоча цього й не видно без мікроскопу. Губка для миття посуду в 200 тис. разів брудніша за сидіння унітазу, говорять вчені.

Професор мікробіології американського Університету Арізони Чарльз Герба проводив дослідження на тему захворювань, які передаються через навколишнє середовище. Серія його дослідів торкнулася предметів домашнього вжитку. Вони показали, що найбільш небезпечними побутовими предметами з точки зору скупчення шкідливих бактерій є зовсім не унітаз, а такі речі, як губки, кухонні рушники, багаторазові господарські сумки. Там живуть і розмножуються дуже шкідливі й небезпечні бактерії. Деякі експерти навіть стверджують, що мікроби, знайдені на більшості губок, рушників та кухонних дощок для нарізання, можуть викликати навіть таке тяжке захворювання, як параліч.

Щоб убезпечити себе і свою сім’ю від лиха, треба частіше прати господарські сумки, кухонні тканинні рушники замінити на паперові одноразові, дошки для нарізання обдавати окропом. Що ж стосується губок, тут все простіше: їх треба періодично викидати, замінюючи на чисту нову.

Людський дім – це особиста фортеця, де кожен повинен почувати себе затишно та безпечно. Забезпечення елементарної гігієни допоможе уникнути різних неприємних та небезпечних проблем, пов’язаних з неконтрольованим розповсюдженням шкідливих мікроорганізмів. Бактерії, які живуть на кухні, настільки дрібні, що їх неможливо помітити неозброєним оком. Але вони є, до того ж являються причиною важких хвороб. Чисто має в усьому домі, та на кухні особливо. Адже готується та споживається їжа, через яку до організму може потрапити багато як корисних, так і не дуже речовин. Не варто допускати появи неприємного запаху від кухонної губки, або ж чекати, поки вона стане сіро-рудого брудного кольору. Своєчасна заміна та дезінфекція предметів щоденного вжитку – найкраща профілактика від багатьох хвороб.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED