Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Ожиріння та рак – найстрашніші хвороби сучасності

Ожиріння та рак – найстрашніші хвороби сучасностіАмериканські вчені поставили собі таке запитання: «які захворювання сучасні жителі земної кулі вважають найбільш небезпечними?» Були проведенні дослідження, які виявили, що, на думку опитаних, ожиріння та рак є найстрашнішими хворобами сучасного світу, а особливо США.

До такої думки прийшли жителі всіх 50 штатів Америки та федерального округу Колумбія. Опитані вважають ожиріння та рак навіть небезпечнішими, ніж ВІЛ та хвороби серця. Опитування було організоване Університетом Чикаго та соціологічною компанією NORC. Воно показало, що 80 % жителів США думають саме так.

На друге місце було поставлено алкоголізм та наркоманію з результатом у 76 %, на третє – цукровий діабет та хвороби серцево-судинної системи (по 72 %), четверте місце посіли психічні розлади (65 %), і лише п’яте – ВІЛ (46 %).

Автори дослідження зазначають, що близько 94 % американців мають ожиріння. Більшість з них неодноразово намагалися побороти зайву вагу самостійно, але безрезультатно. Опитування показує, що американці погано розуміють особливості ожиріння, причини його виникнення і способи боротьби з хворобою, проте чудово усвідомлюють її небезпеку для життя та здоров’я.

В опитуванні приймало участь приблизно 1,5 тисяч мешканців усіх штатів США. Вибірка представлена максимально репрезентативна, вона враховує сексуальні та етнічні меншини.

Тож рак та ожиріння – головні проблеми сучасної цивілізованої людини. І якщо з раком боротися важко і в його появі немає вини пацієнта, то з ожирінням справи інші. Треба контролювати вживання калорійної їжі, особливо це стосується дитячих денних раціонів. Контроль за здоровим харчуванням дитини повинні здійснювати батьки та вчителі, не допускаючи розвитку незворотних процесів, здатних зруйнувати людині нормальне доросле життя.

Велику роль у попередженні раку відіграє рання діагностика. Тож не треба забувати про важливість профілактичних оглядів та не нехтувати ними, в інтересах власного життя й здоров’я.

Цивілізація дає людству безліч можливостей для саморозвитку та боротьби з небезпечними хворобами. Варто усвідомлювати ступінь своєї відповідальності за власне життя та життя своїх дітей.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED