Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як позбутися целюліту: приготування кавового скрабу в домашніх умовах

Як позбутися целюліту: приготування кавового скрабу в домашніх умовахЦелюліт – це вічний кошмар будь-якої жінки. Спочатку виникає страх його появи, потім бажання позбутися, приховати. У боротьбі з «апельсиновою кіркою» на стегнах та животі допоможе власноруч приготований скраб.

Для виготовлення чудо-скрабу необхідно зовсім небагато інгредієнтів, його легко можна приготувати в домашніх умовах. Всього за 10 днів він допоможе позбутися найбільш неестетичних проявів целюліту та зменшити об’єм стегон на цілих 5 см. Основа скрабу – натуральна кава.

Приготування скрабу

Інгредієнти, які необхідно підготувати для приготування гарячого скрабу від целюліту:
  1. Кава – 100 г.
  2. Мелена кориця – 25 г.
  3. Настоянка пекучого перцю – 25 мл.
  4. Оливкова олія – 2 ст. л.
  5. Вода – 75 мл.
Для виготовлення скрабу від целюліту потрібно перемолоти 100 грам натуральної кави у кавомолці. Отриману мелену каву треба змішати з меленою корицею (25 грам). В цю масу додати настоянку пекучого перцю, 2 столові ложки оливкової олія та ретельно перемішати.

Особливості використання та принцип дії  протицелюлітного скрабу

Порції скрабу, зробленої із вказаної кількості інгредієнтів, вистачить на 3-5 використань. Зберігати засіб можна в холодильнику впродовж 10 днів.
Щоб досягти максимального ефекту, необхідно нанести виготовлений скраб на проблемні ділянки шкіри під час купання, виконуючи масажні рухи не менше, ніж 10 хвилин поспіль. Якщо робити це 1-2 хвилини, результату не буде. Після цього скраб треба ретельно змити теплою водою з милом чи гелем для душу, не допускаючи попадання засобу в очі. Далі потрібно обтерти ділянки шкіри, які масажувалися, кубиками льоду або ж облитися холодною водою.

Тож чому цей скраб так допомагає у боротьбі з целюлітом? Все просто: кава вирівнює поверхню шкіри, кориця виводить зайву вагу із тканин, перець покращує мікроциркуляцію крові, а оливкова олія омолоджує шкіру та робить її пружною. Однак засіб може викликати алергію, тому обов’язкова умова перед початком використання – алергопроба. Скраб треба нанести на тильну сторону руки на 5 хвилин і змити теплою водою. Якщо висипання чи подразнення немає, можна користуватися. За наявності алергічної реакції можна замінити корицю на порошок імбиру та спробувати ще раз, не забуваючи про алергопробу.

Скраб на основі кави дійсно зможе допомогти позбавитися від целюліту. Проте треба чітко дотримуватися рецепту при його приготуванні та рекомендацій по використанню, інакше бажаного ефекту не буде.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове
 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED