Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Медики Великобританії стверджують: селфі може бути причиною передчасних зморщок

Медики Великобританії стверджують: селфі може бути причиною передчасних зморщокВажко уявити сучасний світ без гаджетів та тих можливостей, які вони нам дають. Одна з них – селфі. Але виявляється, що це захоплення, яке поступово охоплює все більшу кількість людей, може бути досить шкідливим.

Питання впливу селфі на стан шкіри людини підняв Simon Zokaie, медичний директор британської клініки  Linia Skin. Він стверджує, що смартфони продукують специфічне випромінювання, яке впливає на людську шкіру подібно до сонячної радіації. Адже ні для кого не секрет, що засмагати шкідливо. У випадку зі смартфонами, надмірне їх використання та часті фото свого обличчя також не є корисними. Simon Zokaie висловлює думку про необхідність розробки косметичних засобів нового покоління, призначених спеціально для захисту обличчя від випромінювання, що йде з телефону. Така косметика буде затребувана серед любителів селфі. Адже звичайні сонцезахисні креми тут не стануть у пригоді, тому що довжина хвилі звичайного ультрафіолету відрізняється від дожини електромагнітного випромінювання.

Колегу підтримав дерматолог із США Zein Obagi. Він підтверджує думку, що блакитне світло гаджету, – не що інше, як електромагнітні хвилі, що призводять до пошкодження і старіння шкіри. Лікар радить захищати обличчя та руки зволожуючими скрабами. Також у даній проблемі можуть допомогти засоби з антиоксидантами, які будуть не допускати пошкоджень шкіри.

Довкола такого відносно нового явища у нашому повсякденному житті, як селфі, постійно точаться суперечки. Американська асоціація психіатрів визначила любов до цього захоплення як психічний розлад. У свою чергу в Університеті Південної Каліфорнії стверджують, що активно використовувати соціальні мережі та публікувати селфі корисно для загального психічного стану. З цього приводу було проведене спеціальне дослідження.

Отже, учені не дійшли однієї думки щодо впливу активного життя у мережі на особисте реальне життя людини. Це питання індивідуальне і залежить від конкретного індивідууму. Проте експерти зазначають, що варто враховувати можливі негативні наслідки надмірного використання смартфону на стан шкіри та убезпечити себе від появи передчасних зморщок. 

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове


Медична платформа

Медичні меблі в ITMED